The daily Post

READ OUR BLOG

J&M Catering versterkt zich met solide partner

Compass Group breidt portfolio uit met top event-cateraar J&M Catering

Brussel, 30 juni 2022 – Foodservicebedrijf Compass Group België neemt event cateraar J&M Catering over. Dat maakten beide bedrijven eerder vandaag bekend. De top-cateraar uit Schelle is marktleider in België en voert jaarlijks zo’n 3000 evenementen uit met de merken J&M Catering en Silverspoon.

Compass Group België, onderdeel van ‘s werelds grootste foodservicebedrijf Compass Group Plc (LSE:CPG), blijft verder bouwen aan de diversificatie van haar foodservice-activiteiten.
Zo voegt Compass Group met de overname van J&M Catering een nieuwe parel toe aan de kroon waarin voorheen al Gourmet Invent en Amalthea zaten. Eerder deze maand ook werd in Nederland het gerenommeerde cateringhuis Maison van de Boer overgenomen en werd in België Fair Catering gelanceerd, gespecialiseerd in beurscatering.

Bart Matthijs, CEO van Compass Group België: “J&M Catering is een heel straffe aanwinst voor ons en we zijn heel blij dat we tot een mooie overeenkomst konden komen. De activiteiten van J&M en Silverspoon zijn absoluut complementair met die van Gourmet Invent en Amalthea. Met deze acquisitie komen we nog slagvaardiger voor de dag en kunnen we nog meer synergiën opzoeken, vooral op vlak van operations en support. Tegelijkertijd blijven we wel hameren op de eigenheid en unieke aanpak van al onze event cateraars. Dat is net hun sterkte en daar gaan we niets aan veranderen.”

“Klopt,” aldus Jan Jacobs, zaakvoerder van J&M Catering: “Met Compass Group hebben we een sterke partner die ons begrijpt, die hetzelfde duurzame verhaal uitdraagt en die ons het nodige vertrouwen schenkt om ons autonoom te blijven ontwikkelen. Onze bestuurders en het managementteam blijven dan ook volledig aan boord. Heel belangrijk voor ons: Compass Group is een sectorgenoot die onze business en klanten kent en die ons versterkt om ons eigen ambitieuze verhaal verder te kunnen schrijven. Een perfecte match dus.”

Met Gourmet Invent, Amalthea, J&M Catering en Silverspoon heeft Compass Group nu 4 topcateraars in hun portefeuille die samen het volledige gamma aan event- en hospitality catering afdekken. Het bedrijf beschikt voortaan ook over 3 grote event-productiekeukens in België. Ook de keukens van Maison van den Boer in Veghel (NL) zullen ingezet kunnen worden voor Belgische activiteiten.

In totaal stellen de 4 Belgische cateraars ongeveer 300 vaste krachten te werk. Ze verwachten om samen 5000 events per jaar van catering te voorzien, goed voor een jaarlijkse omzet van 50 miljoen.

Over Compass Group Belgium

Lekker, gezond en duurzaam eten, klaargemaakt en geserveerd met passie en liefde. Dat is in een notendop waar Compass Group Belgium voor staat. De Belgische foodservicespecialist maakt deel uit van de internationale Compass Group, wereldwijd de grootste speler op vlak van food service en catering, een concern die actief is in 45 landen, 550.000 medewerkers telt en kookt op maar liefst 55.000 locaties verspreid over de planeet. Het hoofdkantoor in België is gevestigd in Brussel, maar de 1.500 medewerkers staan klanten bij in het hele land. Elk jaar bereiden zij in België meer dan 6 miljoen maaltijden voor uiteenlopende segmenten: via Eurest voor bedrijven en overheden, Scolarest voor onderwijs en Medirest voor de zorgsector. Bovendien heeft Compass Group Belgium ook een premium retail merk ‘Tom & Della’s’ dat hoogstaande maaltijden en salades aan huis levert en een aankoopplatform voor de voedingsmiddelenmarkt onder de naam “Xandrion”. 

Over J&M Catering

J&M Catering (oprichter: Jan Jacobs) is al sinds 1992 actief in de evenementencatering voor particulieren en bedrijven. In 2019 nam J&M Catering, een vaste 120 medewerkers sterk, liefst 3.000 events voor haar rekening, goed voor een jaaromzet van 23 miljoen euro. J&M Catering belevert als vaste cateraar 65 vaste locaties en heeft 4 locaties in eigen beheer. In 2021 werd J&M Catering voor de 9e keer op rij verkozen tot de nummer 1 eventcateraar van België en in datzelfde jaar nam het ook de Gault & Millau Catering Award in ontvangst voor meest creatieve cateraar.

De zomer van J&M Catering

Een zomer zonder events was voor ons even schrikken. Geen gedans in Boom of Perk, geen paardrijden in Knokke, geen Jazz in Gent, geen communicanten, geen voetbal- of hockeykampioenschappen en jammer genoeg ook geen tientallen prachtige bruidsboeketten te vangen. Maar we bleven niet bij de pakken zitten en werkten een aantal leuke nieuwe verhalen uit. 

De toekomst ziet er op korte termijn nog niet rooskleurig uit voor onze sector, maar het gaat gezien de omstandigheden beter en beter. We zien een mooie stijging in het aantal aanvragen en het belooft een najaar te worden met meer activiteit dan het tweede en derde kwartaal. J&M werkt alvast naarstig verder aan nieuwe covid-proof concepten en belevingen, waarover we u binnenkort meer zullen vertellen. 

Handelsbeurs Unplugged

We brengen u graag op de hoogte van dit nieuwe concept dat ontstond uit de schoot van ons restaurant Fiera in de Antwerpse Handelsbeurs. Met Handelsbeurs Unplugged brengt het team van Fiera de meest covid-proof culinaire en muzikale beleving die je dit najaar kan meemaken in Antwerpen. Ozark Henry beet vorige week de spits af. In oktober volgen onder andere Stan van Samang en Helmut Lotti. 

Contacteer ons als u deze beleving dit najaar graag deelt met uw klanten of collega’s. Dit kan onder de vorm van gift vouchers, reservatie van een aantal tafels of privatisering van een of meerdere zones. 

Info en boekingen: www.handelsbeursunplugged.be 

Het horecaprotocol! 

Professioneel georganiseerde evenementen zoals recepties of trouwfeesten zijn voortaan onderworpen aan dezelfde regels als de horeca. Er is geen limiet aan het aantal deelnemers, zolang de locatie dat uiteraard toestaat.  Dansen is nog altijd niet toegelaten. Tafels mogen maximaal plaats geven aan 10 gasten en elke maaltijd of drankje moet al zittend genuttigd worden. Verder zijn er dus geen beperkingen op het aantal deelnemers aan een evenement. 

We mogen dus samen opnieuw evenementen uitwerken en dat is topnieuws! 
Contacteer ons voor een voorstel op maat of advies rond de organisatie van uw diner of receptie. 

De zomer van J&M Catering

Bekijk hieronder een aantal leuke evenementen die we deze zomer realiseerden samen met onze klanten. 
Dit ging van kleine huwelijken, tot Green Fields in Durbuy, The Guest.Store in Knokke door Silverspoon, Het Moment, talloze kleine opdrachten bij onze klanten thuis en een reeks culinaire avonden met muzikale begeleiding in de Handelsbeurs. 

Handelsbeurs Unplugged verrast met nieuwe line-up

Ontdek Handelsbeurs Unplugged, de meest covid-proof culinaire en muzikale beleving die je dit najaar kan beleven in Antwerpen. Een Belgische topartiest, een heerlijk diner en een uniek decor – meer heb je niet nodig voor een magische avond in een fijn gezelschap.

De unieke architectuur van de Handelsbeurs inspireerde ons om een muzikaal diner te organiseren met het meeste respect voor de geldende afstandsregels en met een intiem karakter voor elke gast. 1 artiest zorgt voor een intiem concert, centraal in de ruimte en helemaal unplugged.

Dit nieuwe concept van restaurant Fiera is toe aan een nieuwe maand met een nieuwe, erg verrassende line-up. 

Dit is de line-up voor de maand oktober: 

  • Günther Neefs – 3 oktober 
  • Guy Swinnen – 10 oktober 
  • Helmut Lotti – 15 en 17 oktober 
  • Stan Van Samang – 24 oktober 

Meer info en tickets?

Bezoek www.handelsbeursunplugged.be 

 

Handelsbeurs Unplugged: A Night with Ozark Henry

Handelsbeurs Unplugged

We stellen u heel graag dit nieuwe concept voor, dan onstond uit de schoot van ons restaurant Fiera in de Antwerpse Handelsbeurs. 

Ontdek Handelsbeurs Unplugged, de meest covid-proof culinaire en muzikale beleving die je dit najaar kan beleven in Antwerpen. Een Belgische topartiest, een heerlijk diner en een uniek decor – meer heb je niet nodig voor een magische avond in een fijn gezelschap.

Ozark Henry, Unplugged aan de vleugelpiano

De 50-jarige Piet Goddaer draait nu toch al een hele tijd mee aan de top van de Belgische muziek onder zijn artiestennaam Ozark Henry. In 1996 verscheen zijn allereerste plaat I’m Seeking Something That Has Already Found Me. Een heuse singer-songwriter-producer met tal van hits op zijn naam als Sweet Instigator, These Days, This One’s for You en uiteraard I’m your Sacrifice (in duet met Amaryllis)

Meer info en tickets?

Bezoek www.handelsbeursunplugged.be 

 

Eventlocatie op het Antwerpse Eilandje wordt zomerbar Barcelona

J&M Catering, de cateringgroep die onder andere het Kasteel van Brasschaat, Café Local, Flinckheuvel en restaurant Fiera in de Antwerpse Handelsbeurs uitbaat, neemt het zekere voor het onzekere en tovert Zaal Barcelona om tot een zomerse pop-up “BarCelona”.

De site van Hangar 26 waar BarCelona gelegen is, geniet van de mooiste zonsondergang van Antwerpen, met een prachtig zicht over de Scheldebocht. Daar genieten onder andere ook Sommar x The Jane Open Air en restaurant De Kaai ook van. Een mooiere plek voor een zomerbar kunnen wij ons dan ook niet inbeelden.

“Met BarCelona brengen we op zonnige dagen het vakantiegevoel naar onze stad. We brengen een zomers kader met tropische planten, lekkere cocktails, zuiderse wijntjes en heerlijke barfood aan democratische prijzen. Het Antwerpse Eilandje bruist meer dan ooit tevoren en daar willen we graag ons steentje aan bijdragen met deze zomerse pop-up.”

BarCelona is geopend van woensdag tot zondag, vanaf 16u en mikt zo op elke maaltijd vanaf de aperitieftijd. Lekkere aperitiefplanken maar ook zomerse salades en de Barça Burger sieren de kaart, die niet enkel Spaans maar vooral zuiders getint is. Het team van J&M Catering presenteert zo echte barfood, voor de kleine of iets grotere honger.

Een extra sfeermaker wordt de muziek. Met de BarCelona Sunset Stage bieden we een vrij podium aan Antwerpse artiesten die graag akoestisch voor een intiem publiek willen spelen. Het podium met de zonsondergang in de achtergrond wordt ongetwijfeld een magische plek met misschien wel een aantal verrassende namen.

Voor meer informatie kan je terecht op http://www.barcelona-summer.be

#1 Eventcateraar door Experience Magazine

We kregen onlangs het fantastische nieuws dat J&M Catering voor de 9e maal op rij verkozen werd tot beste eventcateraar door een panel van meer dan 500 eventprofessionals in het kader van de jaarlijkse enquête van Experience Magazine / Eventnews

Merci aan onze klanten, die blijven vertrouwen in onze metier. Klanten die ons de kans geven te doen wat we graag doen en waar we sterk in zijn.

Merci aan al de bureaus die in ons geloven en die ons bij elke briefing prikkelen en inspireren waardoor we gegroeid zijn tot wie we vandaag zijn.

Merci aan alle locaties waar we welkom zijn, sommige preferentieel, sommige exclusief, enkele al decennialang, en die ons zien als een toegevoegde waarde aan hun bijzondere sites.

Merci aan al onze leveranciers voor de kwaliteit, de flexibiliteit en de zorg waarmee zij ons dagelijks van de beste producten voorzien.

Maar de grootste merci gaat naar mijn team, want zonder hen zou J&M zelfs niet bestaan. Grote bewondering en een groot warm hart draag ik hen allen toe. Terecht, want elk van onze medewerkers vervult een cruciale rol in het verhaal dat we jaarlijks enkele duizenden keren brengen, zij het nu voor of achter de schermen.

Merci iedereen!

Jan Jacobs

Tot binnenkort

Beste vrienden van J&M Catering

Wat er vandaag om ons heen gebeurt is hallucinant en volkomen onvoorspelbaar. De impact is gigantisch en we hebben allen het gevoel dat we ons in een slechte surrealistische film bevinden. De federale regering nam donderdagavond drastische maatregelen. Deze richtlijnen verlammen ons verhaal volledig. Het is lastig daar niet  kwaad om te zijn maar we beseffen dat de volksgezondheid enkel baat heeft bij daadkrachtige maatregelen.

De planning van J&M, Silverspoon, Nobel en alle locaties is na de – geheel begrijpelijke – overheidsmaatregelen van afgelopen donderdag helemaal leeg. Deze overmachtsituatie dwingt ons ertoe om alle bedrijven van de groep vanaf maandag 16 maart operationeel volledig te sluiten voor de volgende drie weken. Dat geldt helaas ook voor restaurant Fiera, dat vrijdagavond 13 maart al de deuren sloot. We plaatsen onze medewerkers op economische werkloosheid. Er is op de verschillende departementen, ook commercieel, een permanentie voorzien voor al uw toekomstige aanvragen. 

Dit is een nooit geziene situatie in ons 29 jarig bestaan en het doet bij ieder van ons pijn aan het hart. Maar we blijven sterk. Laat ons focussen op de toekomst en als sector sterker worden dan ooit.

Aan alle collega’s cateraars, eventkantoren en andere partners: contacteer ons gerust met originele ideeën om onze branche samen de nodige zuurstof te geven in de periode die komt. Samen komen we hier ongetwijfeld sterker uit.

Tot binnenkort!

Met hoopvolle groet

Jan Jacobs
J&M Catering

Restaurant Fiera opent in de Antwerpse Handelsbeurs

Fiera opent de deuren in vernieuwde Antwerpse Handelsbeurs

Gloednieuw restaurant- en barconcept verlegt de grenzen van hospitality in Antwerpen

In de voormalige Schippersbeurs, een zijbeuk van de Antwerpse Handelsbeurs, opent vanaf morgen het restaurant Fiera voor het grote publiek. Als geesteskind van Jan Jacobs, oprichter van J&M Catering, wordt dit nieuwe project een showcase van totaalbeleving. Met een aanstekelijk aanwervingsprogramma voor haar werknemers laat Fiera een frisse wind waaien door de Antwerpse hospitality.
Schippers van over de hele wereld verhandelden sinds eind 19e eeuw hun goederen in de Handelsbeurs. Vanuit die historische achter¬grond mikt Fiera op de wereldburger uit Antwerpen en ver daarbuiten. Dit magische kader, gerealiseerd in samenwerking met architecte Cathérine Verbraeken, met haar unieke interieur, muziek en geurenpalet laat je wegdromen en genieten van gerechten uit alle wind¬streken.

Kosmopolitische keuken in hartje Antwerpen
Fiera staat voor een herkenbare, pure, eerlijke en product¬georiënteerde keuken. Krachtige, mooie en kwalitatieve producten sieren de kaart. De invloeden zijn werelds en gebaseerd op de producten die men vroeger in de Handelsbeurs verhandelde. Vegetarische en vegan gerechten krijgen een prominente plaats op de kaart. “We verloren ons hart aan de zuivere keukens van Lima, we houden van de kruidige Aziatische fusion cuisine en we zijn telkens onder de indruk van de vegetarische gerechten in Tel-Aviv. Al deze invloeden gemixt en gebracht met een vleugje authentieke lokale keuken, vormt de kaart van Fiera”, vertelt Jan Jacobs, eigenaar van J&M Catering. Wie niet uitgebreid wil tafelen, is heel de dag door welkom aan de bar waar een aparte barkaart ter beschikking is. Uitgebreide apero’s en tapas passeren er onder meer de revue.
Beroepsbelg en expert van de Handels- en Schippersbeurs Tanguy Ottomer is een jaar lang ambassadeur van Fiera: “Een bezoek aan Fiera is de uitgelezen gelegenheid om in een uniek historisch kader een inkijk te krijgen in de Antwerpse stadsgeschiedenis, terwijl je geniet van de allerlekkerste gerechten. Een betere manier om een citytrip af te sluiten is er niet”, vertelt Tanguy Ottomer. Per seizoen kunnen restaurantbezoekers op de kaart zijn favorieten, de zogenaamde ambassador’s choice, terugvinden.

Fier op Antwerpen
Voor de realisatie van Fiera lieten Jan Jacobs en Virginie Bayomi zich inspireren door mondaine restaurants zoals Topolopompo in Tel-Aviv, Bô Zin in Marrakech, Sarong in Bali of Monsieur Bleu en Costes in Parijs. Een bezoek aan Fiera staat garant voor een luchtige en ontspannen totaalbeleving met elegante bediening in een uniek interieur. Muziek en geuren zijn daarbij sterke sfeerelementen. De Handelsbeurs is van oudsher een ontmoetingsplaats voor handelaars uit alle windstreken. Die kosmopolitische sfeer komt volledig terug in de combinatie van authentieke stijlen en eigentijdse materialen.
“De Oude Schippersbeurs is de perfecte locatie voor Fiera. De naam van het restaurant verwijst naar het Italiaanse woord voor de “betere beurs”, een plek waar invloeden en producten uit de hele wereld elkaar ontmoeten en inspireren. Natuurlijk staat Fiera ook voor trots en fierheid, zaken die we enorm hard voelen bij het realiseren van dit project in én voor de stad Antwerpen”, aldus Jan Jacobs, CEO van J&M Catering.
Fiera is dus fier op Antwerpen, en die fierheid beperkt zich niet enkel tot de unieke en historische locatie in het hart van de koekenstad waar het restaurant gevestigd is. Het porselein, glaswerk en bestek zijn het resultaat van een samenwerking met Antwerps modeontwerpster Ann Demeulemeester. Daarnaast staat Belgisch modelabel Essentiel Antwerp in voor de kleding van de dames die bij Fiera aan de slag zijn.

The new H
Fiera pakt uit met een aanwervingsprogramma op maat van potentiële werknemers. “Zo proberen we de rijkdom die de binnenstad aan hospitalityprofielen biedt volop te benutten. De mix van individuele motivatie, situatie en kwaliteiten bepalen de arbeidsduur. We hopen de hospitalitysector te prikkelen. Een vaste of flexibele job in de horeca is zeer eervol – dàt willen we benadrukken!”, aldus Tom Sas, hospitality manager bij Fiera.

Praktisch:
De Antwerpse Handelsbeurs is vanaf april publiek toegankelijk op zaterdag, zondag en maandag. Vanaf dan is er voor passanten en bezoekers van de Handelsbeurs een ruim terras in het prachtige kader van de gaanderij van de Handelsbeurs.
Fiera is tegen de lente 7 dagen op 7 geopend. Tot dan is het restaurant gesloten op zondag en maandag. Reserveren is niet verplicht, maar wel aangeraden voor grote groepen.

Meer info & reservaties: www.fiera.be

20200130-Fiera-Antwerpen-©-Chantal-Arnts-20

Afbeelding 1 van 5

Fiera Antwerp – The New H

Fiera Antwerp opent binnenkort de deuren. Wij zijn heel #fiera dat we als exclusief catering partner voor de Handelsbeurs Antwerpen dit hospitalityproject in de oude Schippersbeurs mogen uitbaten. Fiera omvat een restaurant, bar en overdekt terras in de Handelsbeurs.

Fiera werkt qua rekrutering volgens het principe van The New H (New Age of Horeca), waarbij jobtrots en kwaliteit primeren en elke flexibele regeling qua arbeidsduur binnen het wettelijk kader mogelijk is. Interesse om het team te vervoegen?

Graag een email met CV en motivatie naar jobs@fiera.be #fiera #proud #metropolitangarden #thenewH

 

 

Antwerpse Handelsbeurs presenteert allereerste publiek concert

Binnenkort is er een unieke gelegenheid om de eeuwenoude Antwerpse Handelsbeurs te leren kennen via klassieke muziek. Na twintig jaar leegstand klinken er straks hemelse klanken onder de gesculpteerde bogen en gietijzeren ranke structuren van de vernieuwde Handelsbeurs. Op zaterdag 21 en zondag 22 december gaan immers de allereerste publieke concerten door in de magische setting van het gerenoveerde beursgebouw in samenwerking met CASCO Phil, the Chamber Orchestra of Belgium. 

Als catering partner van deze fantastische locatie zijn we uiteraard zeer vereerd aan dit project te kunnen meewerken. 

Kijk voor meer informatie en tickets op https://www.kerstconcerthandelsbeurs.be/ 

Contact

Let us be your secret ingredient.

Voor elk evenement maken we graag een voorstel op maat. Contacteer ons via onderstaand
contactformulier en één van onze sales executives contacteert u spoedig om uw wensen te bespreken.

Vertel ons meer over jou!

Welke gelegenheid mogen we voor u ondersteunen? Het huwelijk van uw dromen, bedrijfsevenement of beurs.

Vertel ons meer over uw evenement!

Zoekt u enkel een cateraar of mogen we meedenken over decoratie & beleving? We nodigen u graag uit voor een gesprek.

Vertel ons meer over uw droomlocatie!

Zoekt u nog een geschikte locatie voor uw feest? We begeleiden u graag in dit traject.

J&M Catering Services NV

info@jmcatering.be – tel: 03/877 88.10 – Boomsesteenweg 28 2627 Schelle
BE 0447453971

Privacy Policy

Contact