The daily Post

READ OUR BLOG

J&M Catering versterkt zich met solide partner

Compass Group breidt portfolio uit met top event-cateraar J&M Catering

Brussel, 30 juni 2022 – Foodservicebedrijf Compass Group België neemt event cateraar J&M Catering over. Dat maakten beide bedrijven eerder vandaag bekend. De top-cateraar uit Schelle is marktleider in België en voert jaarlijks zo’n 3000 evenementen uit met de merken J&M Catering en Silverspoon.

Compass Group België, onderdeel van ‘s werelds grootste foodservicebedrijf Compass Group Plc (LSE:CPG), blijft verder bouwen aan de diversificatie van haar foodservice-activiteiten.
Zo voegt Compass Group met de overname van J&M Catering een nieuwe parel toe aan de kroon waarin voorheen al Gourmet Invent en Amalthea zaten. Eerder deze maand ook werd in Nederland het gerenommeerde cateringhuis Maison van de Boer overgenomen en werd in België Fair Catering gelanceerd, gespecialiseerd in beurscatering.

Bart Matthijs, CEO van Compass Group België: “J&M Catering is een heel straffe aanwinst voor ons en we zijn heel blij dat we tot een mooie overeenkomst konden komen. De activiteiten van J&M en Silverspoon zijn absoluut complementair met die van Gourmet Invent en Amalthea. Met deze acquisitie komen we nog slagvaardiger voor de dag en kunnen we nog meer synergiën opzoeken, vooral op vlak van operations en support. Tegelijkertijd blijven we wel hameren op de eigenheid en unieke aanpak van al onze event cateraars. Dat is net hun sterkte en daar gaan we niets aan veranderen.”

“Klopt,” aldus Jan Jacobs, zaakvoerder van J&M Catering: “Met Compass Group hebben we een sterke partner die ons begrijpt, die hetzelfde duurzame verhaal uitdraagt en die ons het nodige vertrouwen schenkt om ons autonoom te blijven ontwikkelen. Onze bestuurders en het managementteam blijven dan ook volledig aan boord. Heel belangrijk voor ons: Compass Group is een sectorgenoot die onze business en klanten kent en die ons versterkt om ons eigen ambitieuze verhaal verder te kunnen schrijven. Een perfecte match dus.”

Met Gourmet Invent, Amalthea, J&M Catering en Silverspoon heeft Compass Group nu 4 topcateraars in hun portefeuille die samen het volledige gamma aan event- en hospitality catering afdekken. Het bedrijf beschikt voortaan ook over 3 grote event-productiekeukens in België. Ook de keukens van Maison van den Boer in Veghel (NL) zullen ingezet kunnen worden voor Belgische activiteiten.

In totaal stellen de 4 Belgische cateraars ongeveer 300 vaste krachten te werk. Ze verwachten om samen 5000 events per jaar van catering te voorzien, goed voor een jaarlijkse omzet van 50 miljoen.

Over Compass Group Belgium

Lekker, gezond en duurzaam eten, klaargemaakt en geserveerd met passie en liefde. Dat is in een notendop waar Compass Group Belgium voor staat. De Belgische foodservicespecialist maakt deel uit van de internationale Compass Group, wereldwijd de grootste speler op vlak van food service en catering, een concern die actief is in 45 landen, 550.000 medewerkers telt en kookt op maar liefst 55.000 locaties verspreid over de planeet. Het hoofdkantoor in België is gevestigd in Brussel, maar de 1.500 medewerkers staan klanten bij in het hele land. Elk jaar bereiden zij in België meer dan 6 miljoen maaltijden voor uiteenlopende segmenten: via Eurest voor bedrijven en overheden, Scolarest voor onderwijs en Medirest voor de zorgsector. Bovendien heeft Compass Group Belgium ook een premium retail merk ‘Tom & Della’s’ dat hoogstaande maaltijden en salades aan huis levert en een aankoopplatform voor de voedingsmiddelenmarkt onder de naam “Xandrion”. 

Over J&M Catering

J&M Catering (oprichter: Jan Jacobs) is al sinds 1992 actief in de evenementencatering voor particulieren en bedrijven. In 2019 nam J&M Catering, een vaste 120 medewerkers sterk, liefst 3.000 events voor haar rekening, goed voor een jaaromzet van 23 miljoen euro. J&M Catering belevert als vaste cateraar 65 vaste locaties en heeft 4 locaties in eigen beheer. In 2021 werd J&M Catering voor de 9e keer op rij verkozen tot de nummer 1 eventcateraar van België en in datzelfde jaar nam het ook de Gault & Millau Catering Award in ontvangst voor meest creatieve cateraar.

De zomer van J&M Catering

Een zomer zonder events was voor ons even schrikken. Geen gedans in Boom of Perk, geen paardrijden in Knokke, geen Jazz in Gent, geen communicanten, geen voetbal- of hockeykampioenschappen en jammer genoeg ook geen tientallen prachtige bruidsboeketten te vangen. Maar we bleven niet bij de pakken zitten en werkten een aantal leuke nieuwe verhalen uit. 

De toekomst ziet er op korte termijn nog niet rooskleurig uit voor onze sector, maar het gaat gezien de omstandigheden beter en beter. We zien een mooie stijging in het aantal aanvragen en het belooft een najaar te worden met meer activiteit dan het tweede en derde kwartaal. J&M werkt alvast naarstig verder aan nieuwe covid-proof concepten en belevingen, waarover we u binnenkort meer zullen vertellen. 

Handelsbeurs Unplugged

We brengen u graag op de hoogte van dit nieuwe concept dat ontstond uit de schoot van ons restaurant Fiera in de Antwerpse Handelsbeurs. Met Handelsbeurs Unplugged brengt het team van Fiera de meest covid-proof culinaire en muzikale beleving die je dit najaar kan meemaken in Antwerpen. Ozark Henry beet vorige week de spits af. In oktober volgen onder andere Stan van Samang en Helmut Lotti. 

Contacteer ons als u deze beleving dit najaar graag deelt met uw klanten of collega’s. Dit kan onder de vorm van gift vouchers, reservatie van een aantal tafels of privatisering van een of meerdere zones. 

Info en boekingen: www.handelsbeursunplugged.be 

Het horecaprotocol! 

Professioneel georganiseerde evenementen zoals recepties of trouwfeesten zijn voortaan onderworpen aan dezelfde regels als de horeca. Er is geen limiet aan het aantal deelnemers, zolang de locatie dat uiteraard toestaat.  Dansen is nog altijd niet toegelaten. Tafels mogen maximaal plaats geven aan 10 gasten en elke maaltijd of drankje moet al zittend genuttigd worden. Verder zijn er dus geen beperkingen op het aantal deelnemers aan een evenement. 

We mogen dus samen opnieuw evenementen uitwerken en dat is topnieuws! 
Contacteer ons voor een voorstel op maat of advies rond de organisatie van uw diner of receptie. 

De zomer van J&M Catering

Bekijk hieronder een aantal leuke evenementen die we deze zomer realiseerden samen met onze klanten. 
Dit ging van kleine huwelijken, tot Green Fields in Durbuy, The Guest.Store in Knokke door Silverspoon, Het Moment, talloze kleine opdrachten bij onze klanten thuis en een reeks culinaire avonden met muzikale begeleiding in de Handelsbeurs. 

Handelsbeurs Unplugged verrast met nieuwe line-up

Ontdek Handelsbeurs Unplugged, de meest covid-proof culinaire en muzikale beleving die je dit najaar kan beleven in Antwerpen. Een Belgische topartiest, een heerlijk diner en een uniek decor – meer heb je niet nodig voor een magische avond in een fijn gezelschap.

De unieke architectuur van de Handelsbeurs inspireerde ons om een muzikaal diner te organiseren met het meeste respect voor de geldende afstandsregels en met een intiem karakter voor elke gast. 1 artiest zorgt voor een intiem concert, centraal in de ruimte en helemaal unplugged.

Dit nieuwe concept van restaurant Fiera is toe aan een nieuwe maand met een nieuwe, erg verrassende line-up. 

Dit is de line-up voor de maand oktober: 

  • Günther Neefs – 3 oktober 
  • Guy Swinnen – 10 oktober 
  • Helmut Lotti – 15 en 17 oktober 
  • Stan Van Samang – 24 oktober 

Meer info en tickets?

Bezoek www.handelsbeursunplugged.be 

 

Handelsbeurs Unplugged: A Night with Ozark Henry

Handelsbeurs Unplugged

We stellen u heel graag dit nieuwe concept voor, dan onstond uit de schoot van ons restaurant Fiera in de Antwerpse Handelsbeurs. 

Ontdek Handelsbeurs Unplugged, de meest covid-proof culinaire en muzikale beleving die je dit najaar kan beleven in Antwerpen. Een Belgische topartiest, een heerlijk diner en een uniek decor – meer heb je niet nodig voor een magische avond in een fijn gezelschap.

Ozark Henry, Unplugged aan de vleugelpiano

De 50-jarige Piet Goddaer draait nu toch al een hele tijd mee aan de top van de Belgische muziek onder zijn artiestennaam Ozark Henry. In 1996 verscheen zijn allereerste plaat I’m Seeking Something That Has Already Found Me. Een heuse singer-songwriter-producer met tal van hits op zijn naam als Sweet Instigator, These Days, This One’s for You en uiteraard I’m your Sacrifice (in duet met Amaryllis)

Meer info en tickets?

Bezoek www.handelsbeursunplugged.be 

 

Contact

Let us be your secret ingredient.

Voor elk evenement maken we graag een voorstel op maat. Contacteer ons via onderstaand
contactformulier en één van onze sales executives contacteert u spoedig om uw wensen te bespreken.

Vertel ons meer over jou!

Welke gelegenheid mogen we voor u ondersteunen? Het huwelijk van uw dromen, bedrijfsevenement of beurs.

Vertel ons meer over uw evenement!

Zoekt u enkel een cateraar of mogen we meedenken over decoratie & beleving? We nodigen u graag uit voor een gesprek.

Vertel ons meer over uw droomlocatie!

Zoekt u nog een geschikte locatie voor uw feest? We begeleiden u graag in dit traject.

J&M Catering Services NV

info@jmcatering.be – tel: 03/877 88.10 – Boomsesteenweg 28 2627 Schelle
BE 0447453971

Privacy Policy

Contact