J&M Catering versterkt zich met solide partner

juni 30, 2022
Posted in nieuws
juni 30, 2022 Lorenz Lievens

Compass Group breidt portfolio uit met top event-cateraar J&M Catering

Brussel, 30 juni 2022 – Foodservicebedrijf Compass Group België neemt event cateraar J&M Catering over. Dat maakten beide bedrijven eerder vandaag bekend. De top-cateraar uit Schelle is marktleider in België en voert jaarlijks zo’n 3000 evenementen uit met de merken J&M Catering en Silverspoon.

Compass Group België, onderdeel van ‘s werelds grootste foodservicebedrijf Compass Group Plc (LSE:CPG), blijft verder bouwen aan de diversificatie van haar foodservice-activiteiten.
Zo voegt Compass Group met de overname van J&M Catering een nieuwe parel toe aan de kroon waarin voorheen al Gourmet Invent en Amalthea zaten. Eerder deze maand ook werd in Nederland het gerenommeerde cateringhuis Maison van de Boer overgenomen en werd in België Fair Catering gelanceerd, gespecialiseerd in beurscatering.

Bart Matthijs, CEO van Compass Group België: “J&M Catering is een heel straffe aanwinst voor ons en we zijn heel blij dat we tot een mooie overeenkomst konden komen. De activiteiten van J&M en Silverspoon zijn absoluut complementair met die van Gourmet Invent en Amalthea. Met deze acquisitie komen we nog slagvaardiger voor de dag en kunnen we nog meer synergiën opzoeken, vooral op vlak van operations en support. Tegelijkertijd blijven we wel hameren op de eigenheid en unieke aanpak van al onze event cateraars. Dat is net hun sterkte en daar gaan we niets aan veranderen.”

“Klopt,” aldus Jan Jacobs, zaakvoerder van J&M Catering: “Met Compass Group hebben we een sterke partner die ons begrijpt, die hetzelfde duurzame verhaal uitdraagt en die ons het nodige vertrouwen schenkt om ons autonoom te blijven ontwikkelen. Onze bestuurders en het managementteam blijven dan ook volledig aan boord. Heel belangrijk voor ons: Compass Group is een sectorgenoot die onze business en klanten kent en die ons versterkt om ons eigen ambitieuze verhaal verder te kunnen schrijven. Een perfecte match dus.”

Met Gourmet Invent, Amalthea, J&M Catering en Silverspoon heeft Compass Group nu 4 topcateraars in hun portefeuille die samen het volledige gamma aan event- en hospitality catering afdekken. Het bedrijf beschikt voortaan ook over 3 grote event-productiekeukens in België. Ook de keukens van Maison van den Boer in Veghel (NL) zullen ingezet kunnen worden voor Belgische activiteiten.

In totaal stellen de 4 Belgische cateraars ongeveer 300 vaste krachten te werk. Ze verwachten om samen 5000 events per jaar van catering te voorzien, goed voor een jaarlijkse omzet van 50 miljoen.

Over Compass Group Belgium

Lekker, gezond en duurzaam eten, klaargemaakt en geserveerd met passie en liefde. Dat is in een notendop waar Compass Group Belgium voor staat. De Belgische foodservicespecialist maakt deel uit van de internationale Compass Group, wereldwijd de grootste speler op vlak van food service en catering, een concern die actief is in 45 landen, 550.000 medewerkers telt en kookt op maar liefst 55.000 locaties verspreid over de planeet. Het hoofdkantoor in België is gevestigd in Brussel, maar de 1.500 medewerkers staan klanten bij in het hele land. Elk jaar bereiden zij in België meer dan 6 miljoen maaltijden voor uiteenlopende segmenten: via Eurest voor bedrijven en overheden, Scolarest voor onderwijs en Medirest voor de zorgsector. Bovendien heeft Compass Group Belgium ook een premium retail merk ‘Tom & Della’s’ dat hoogstaande maaltijden en salades aan huis levert en een aankoopplatform voor de voedingsmiddelenmarkt onder de naam “Xandrion”. 

Over J&M Catering

J&M Catering (oprichter: Jan Jacobs) is al sinds 1992 actief in de evenementencatering voor particulieren en bedrijven. In 2019 nam J&M Catering, een vaste 120 medewerkers sterk, liefst 3.000 events voor haar rekening, goed voor een jaaromzet van 23 miljoen euro. J&M Catering belevert als vaste cateraar 65 vaste locaties en heeft 4 locaties in eigen beheer. In 2021 werd J&M Catering voor de 9e keer op rij verkozen tot de nummer 1 eventcateraar van België en in datzelfde jaar nam het ook de Gault & Millau Catering Award in ontvangst voor meest creatieve cateraar.

De zomer staat voor de deur, en die delen we graag met U. 

Tijdens zomerse events zoals Paradise City, Tomorrowland, het WK Fanvillage in Antwerpen, de Brussels Stephex Masters, Voodoo Village, Live is Live Festival en de Memorial Van Damme ziet u uw gekende J&M-team aan het werk. Ook bij Spektakel-Musical 14-18 in het Studio 100 Pop-up theater of tijdens de eerste wedstrijden van RSCA of OH Leuven in de Jupiler Pro League kan u van onze lekkere gerechten komen proeven.
De zomer staat voor de deur, en die delen we graag met U. Tijdens zomerse events zoals Paradise City, Tomorrowland, het WK Fanvillage in Antwerpen, de Brussels Stephex Masters, Voodoo Village, Live is Live Festival en de Memorial Van Damme ziet u uw gekende J&M-team aan het werk. Ook bij Spektakel-Musical 14-18 in het Studio 100 Pop-up theater of tijdens de eerste wedstrijden van RSCA of OH Leuven in de Jupiler Pro League kan u van onze lekkere gerechten komen proeven.
18 jun 2024

Join the J&M Summer

De zomer staat voor de deur, en die delen we graag met U. Tijdens zomerse events zoals Paradise City, Tomorrowland,…

De Belgische Rode Duivels staan aan de vooravond van een spannend nieuw hoofdstuk in hun reis naar glorie. Begin juni openen ze met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Montenegro, gevolgd door een ontmoeting met Luxemburg. Deze wedstrijden vormen de perfecte voorbereiding op het langverwachte EK. En dat is nog maar het begin!
De Belgische Rode Duivels staan aan de vooravond van een spannend nieuw hoofdstuk in hun reis naar glorie. Begin juni openen ze met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Montenegro, gevolgd door een ontmoeting met Luxemburg. Deze wedstrijden vormen de perfecte voorbereiding op het langverwachte EK. En dat is nog maar het begin!
17 mei 2024

Beleef de Rode Duivels als VIP met J&M Catering

De Belgische Rode Duivels staan aan de vooravond van een spannend nieuw hoofdstuk in hun reis naar glorie. Begin juni…

Sinds kort voegde Skyhall by Brussels Airport J&M Catering aan hun lijst van culinaire partners en we kijken ernaar uit om evenementen op deze iconische locatie naar nieuwe hoogten te tillen. Gelegen in het hart van Europa, is de Skyhall gemakkelijk bereikbaar voor zowel lokale als internationale gasten. Of u nu per auto, trein, bus of vliegtuig reist, de locatie is moeiteloos toegankelijk, waardoor het de ideale keuze is voor elk evenement.
Sinds kort voegde Skyhall by Brussels Airport J&M Catering aan hun lijst van culinaire partners en we kijken ernaar uit om evenementen op deze iconische locatie naar nieuwe hoogten te tillen. Gelegen in het hart van Europa, is de Skyhall gemakkelijk bereikbaar voor zowel lokale als internationale gasten. Of u nu per auto, trein, bus of vliegtuig reist, de locatie is moeiteloos toegankelijk, waardoor het de ideale keuze is voor elk evenement.
14 mei 2024

Een iconische samenwerking met Skyhall by Brussels Airport

Sinds kort voegde Skyhall by Brussels Airport J&M Catering aan hun lijst van culinaire partners en we kijken ernaar uit…

Contact

Let us be your secret ingredient.

Voor elk evenement maken we graag een voorstel op maat. Contacteer ons via onderstaand
contactformulier en één van onze sales executives contacteert u spoedig om uw wensen te bespreken.

Vertel ons meer over jou!

Welke gelegenheid mogen we voor u ondersteunen? Het huwelijk van uw dromen, bedrijfsevenement of beurs.

Vertel ons meer over uw evenement!

Zoekt u enkel een cateraar of mogen we meedenken over decoratie & beleving? We nodigen u graag uit voor een gesprek.

Vertel ons meer over uw droomlocatie!

Zoekt u nog een geschikte locatie voor uw feest? We begeleiden u graag in dit traject.

J&M Catering Services NV

info@jmcatering.be – tel: 03/877 88.10 – Boomsesteenweg 28 2627 Schelle
BE 0447453971

Privacy Policy

Contact