Restaurant Fiera opent in de Antwerpse Handelsbeurs

februari 18, 2020
Posted in nieuws
februari 18, 2020 Lorenz Lievens

Fiera opent de deuren in vernieuwde Antwerpse Handelsbeurs

Gloednieuw restaurant- en barconcept verlegt de grenzen van hospitality in Antwerpen

In de voormalige Schippersbeurs, een zijbeuk van de Antwerpse Handelsbeurs, opent vanaf morgen het restaurant Fiera voor het grote publiek. Als geesteskind van Jan Jacobs, oprichter van J&M Catering, wordt dit nieuwe project een showcase van totaalbeleving. Met een aanstekelijk aanwervingsprogramma voor haar werknemers laat Fiera een frisse wind waaien door de Antwerpse hospitality.
Schippers van over de hele wereld verhandelden sinds eind 19e eeuw hun goederen in de Handelsbeurs. Vanuit die historische achter¬grond mikt Fiera op de wereldburger uit Antwerpen en ver daarbuiten. Dit magische kader, gerealiseerd in samenwerking met architecte Cathérine Verbraeken, met haar unieke interieur, muziek en geurenpalet laat je wegdromen en genieten van gerechten uit alle wind¬streken.

Kosmopolitische keuken in hartje Antwerpen
Fiera staat voor een herkenbare, pure, eerlijke en product¬georiënteerde keuken. Krachtige, mooie en kwalitatieve producten sieren de kaart. De invloeden zijn werelds en gebaseerd op de producten die men vroeger in de Handelsbeurs verhandelde. Vegetarische en vegan gerechten krijgen een prominente plaats op de kaart. “We verloren ons hart aan de zuivere keukens van Lima, we houden van de kruidige Aziatische fusion cuisine en we zijn telkens onder de indruk van de vegetarische gerechten in Tel-Aviv. Al deze invloeden gemixt en gebracht met een vleugje authentieke lokale keuken, vormt de kaart van Fiera”, vertelt Jan Jacobs, eigenaar van J&M Catering. Wie niet uitgebreid wil tafelen, is heel de dag door welkom aan de bar waar een aparte barkaart ter beschikking is. Uitgebreide apero’s en tapas passeren er onder meer de revue.
Beroepsbelg en expert van de Handels- en Schippersbeurs Tanguy Ottomer is een jaar lang ambassadeur van Fiera: “Een bezoek aan Fiera is de uitgelezen gelegenheid om in een uniek historisch kader een inkijk te krijgen in de Antwerpse stadsgeschiedenis, terwijl je geniet van de allerlekkerste gerechten. Een betere manier om een citytrip af te sluiten is er niet”, vertelt Tanguy Ottomer. Per seizoen kunnen restaurantbezoekers op de kaart zijn favorieten, de zogenaamde ambassador’s choice, terugvinden.

Fier op Antwerpen
Voor de realisatie van Fiera lieten Jan Jacobs en Virginie Bayomi zich inspireren door mondaine restaurants zoals Topolopompo in Tel-Aviv, Bô Zin in Marrakech, Sarong in Bali of Monsieur Bleu en Costes in Parijs. Een bezoek aan Fiera staat garant voor een luchtige en ontspannen totaalbeleving met elegante bediening in een uniek interieur. Muziek en geuren zijn daarbij sterke sfeerelementen. De Handelsbeurs is van oudsher een ontmoetingsplaats voor handelaars uit alle windstreken. Die kosmopolitische sfeer komt volledig terug in de combinatie van authentieke stijlen en eigentijdse materialen.
“De Oude Schippersbeurs is de perfecte locatie voor Fiera. De naam van het restaurant verwijst naar het Italiaanse woord voor de “betere beurs”, een plek waar invloeden en producten uit de hele wereld elkaar ontmoeten en inspireren. Natuurlijk staat Fiera ook voor trots en fierheid, zaken die we enorm hard voelen bij het realiseren van dit project in én voor de stad Antwerpen”, aldus Jan Jacobs, CEO van J&M Catering.
Fiera is dus fier op Antwerpen, en die fierheid beperkt zich niet enkel tot de unieke en historische locatie in het hart van de koekenstad waar het restaurant gevestigd is. Het porselein, glaswerk en bestek zijn het resultaat van een samenwerking met Antwerps modeontwerpster Ann Demeulemeester. Daarnaast staat Belgisch modelabel Essentiel Antwerp in voor de kleding van de dames die bij Fiera aan de slag zijn.

The new H
Fiera pakt uit met een aanwervingsprogramma op maat van potentiële werknemers. “Zo proberen we de rijkdom die de binnenstad aan hospitalityprofielen biedt volop te benutten. De mix van individuele motivatie, situatie en kwaliteiten bepalen de arbeidsduur. We hopen de hospitalitysector te prikkelen. Een vaste of flexibele job in de horeca is zeer eervol – dàt willen we benadrukken!”, aldus Tom Sas, hospitality manager bij Fiera.

Praktisch:
De Antwerpse Handelsbeurs is vanaf april publiek toegankelijk op zaterdag, zondag en maandag. Vanaf dan is er voor passanten en bezoekers van de Handelsbeurs een ruim terras in het prachtige kader van de gaanderij van de Handelsbeurs.
Fiera is tegen de lente 7 dagen op 7 geopend. Tot dan is het restaurant gesloten op zondag en maandag. Reserveren is niet verplicht, maar wel aangeraden voor grote groepen.

Meer info & reservaties: www.fiera.be

20200130-Fiera-Antwerpen-©-Chantal-Arnts-20

Afbeelding 1 van 5

Contact

Let us be your secret ingredient.

Voor elk evenement maken we graag een voorstel op maat. Contacteer ons via onderstaand
contactformulier en één van onze sales executives contacteert u spoedig om uw wensen te bespreken.

Vertel ons meer over jou!

Welke gelegenheid mogen we voor u ondersteunen? Het huwelijk van uw dromen, bedrijfsevenement of beurs.

Vertel ons meer over uw evenement!

Zoekt u enkel een cateraar of mogen we meedenken over decoratie & beleving? We nodigen u graag uit voor een gesprek.

Vertel ons meer over uw droomlocatie!

Zoekt u nog een geschikte locatie voor uw feest? We begeleiden u graag in dit traject.

J&M Catering Services NV

info@jmcatering.be – tel: 03/877 88.10 – Boomsesteenweg 28 2627 Schelle
BE 0447453971

Privacy Policy

Contact