Wat mag er dan wel? Best veel!

september 5, 2020
Posted in nieuws
september 5, 2020 Lorenz Lievens

Ziet u het bos door de bomen niet meer over wat er mag en niet mag in evenementenland? 
We sommen het graag voor u even op.

Heeft u nog verdere vragen? 
Contacteer ons dan via uw contactpersoon of via info@jmcatering.be 

  • Bij recepties en banketten met privékarakter moet men zich aan een maximum van 10 personen houden, kinderen jonger dan 12 jaar niet meegeteld. Meer bepaald kunnen recepties en banketten met privékarakter plaatsvinden voor personen die onder hetzelfde dak wonen met maximum vijf steeds dezelfde personen met een maximum van 10 personen in totaal. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn niet meegerekend in die vijf personen (toepassing van de regel van de sociale bubbel).
  • De uitzondering hierop zijn recepties die plaatsvinden na uitvaarten, daar zijn maximaal 50 personen toegelaten. Het horecaprotocol blijft hier gelden. Deze versoepeling geldt vanaf 1 september 2020.
  • Gezeten recepties en banketten toegankelijk voor het publiek, evenementen, voorstellingen… mogen plaatsvinden met een publiek van maximum 200 personen binnen, of 400 personen buiten. Als dit op de openbare weg wordt georganiseerd, is voorafgaande toelating van de bevoegde gemeentelijke overheid vereist.
  • Hierop volgend kan de bevoegde gemeentelijke overheid toelaten om grotere aantallen (boven 200 binnen, 400 buiten) zittend publiek toelaten voor evenementen, voorstellingen of wedstrijden. Dit kan alleen na akkoord met de bevoegde minister(s) en virologen.
  • Deze maatregelen zijn van toepassing tot en met 30 september 2020.

Ter herinnering: wat is het verschil tussen een receptie of banket met privékarakter en toegankelijk voor publiek?

  • Recepties en banketten met privékarakter: er is geen vrije toegang. Het vindt plaats op uitnodiging en is gericht op de familiale, vrienden- of professionele kring. Voorbeelden hiervan zijn huwelijksrecepties, babyshowers, koffietafels of bedrijfsfeestjes voor personeelsleden. Als de receptie of het banket wordt georganiseerd door een vereniging voor hun leden wordt dit ook als privékarakter beschouwd.
  • Recepties en banketten toegankelijk voor publiek: hieronder vallen buurtfeesten, eetfestijnen, bedrijfsfeesten waar externen worden uitgenodigd…

Horeca Vlaanderen blijft in gesprek met de bevoegde diensten voor mogelijke versoepelingen. De Nationale Veiligheidsraad heeft alleszins al meegedeeld om tegen de volgende Veiligheidsraad perspectief te kunnen bieden voor alle feesten. Een datum voor de volgende Veiligheidsraad is nog niet bekend.

Meer info vindt u op de website van Horeca Vlaanderen

Contact

Let us be your secret ingredient.

Voor elk evenement maken we graag een voorstel op maat. Contacteer ons via onderstaand
contactformulier en één van onze sales executives contacteert u spoedig om uw wensen te bespreken.

Vertel ons meer over jou!

Welke gelegenheid mogen we voor u ondersteunen? Het huwelijk van uw dromen, bedrijfsevenement of beurs.

Vertel ons meer over uw evenement!

Zoekt u enkel een cateraar of mogen we meedenken over decoratie & beleving? We nodigen u graag uit voor een gesprek.

Vertel ons meer over uw droomlocatie!

Zoekt u nog een geschikte locatie voor uw feest? We begeleiden u graag in dit traject.

J&M Catering Services NV

info@jmcatering.be – tel: 03/877 88.10 – Boomsesteenweg 28 2627 Schelle
BE 0447453971

 

Contact