Ecofriendly
J&M staat voor klantgerichtheid zonder dat we daarbij onze verantwoordelijkheid ten opzichte van een duurzame maatschappij uit het oog verliezen. Duurzaamheid is voor ons een filosofie die we elke dag hoog in het vaandel dragen en waarvoor we ons permanent inspannen. Zowel bij de productie, verwerking, bereiding en distributie van voedsel, dranken en bijhorende diensten streven we continu naar maatschappelijk en ecologisch verantwoord ondernemen zonder dat dit ten koste gaat van onze scherpe prijzenpolitiek.

Het merendeel van onze nieuwe catering-formules draagt het ECO friendly-label. Dit label staat garant dat ons aanbod bestaat uit 30% biologische grondstoffen, 20% vegetarische voeding en 100% seizoens- en streekgebonden producten. Daarnaast werken we nauw samen met tal van lokale welzijnsorganisaties. Zo gaat de overstock van onze voeding naar minder bedeelden, krijgen kringloopwinkels de oude stock van onze materialen, bieden we tijdens de kerstperiode een diner voor daklozen aan in Antwerpen,… J&M streeft met andere woorden niet enkel naar een lekkere maar ook naar een betere wereld.

Sedert dit jaar is J&M dan ook CO² neutraal geworden. Met de hulp van CO2Logic steunt J&M het project in Burkina Faso. Het project omvat een vrije invoer en distributie van efficiënte brandhout kachels in Burkina Faso zodat de houtconsumptie voor dagelijkse karweien (zoals koken) verminderd kan worden. Dit zorgt op zijn beurt voor een verlaagde druk op plaatselijke bossen en laat meer natuurlijke regeneratie toe.
NL FR